top of page
Search

Facebook Apklausa - Crie e participe de pesquisas no Facebook



Kaip sukurti ir naudoti Facebook apklausas




Apklausos yra puikus būdas susisiekti su savo sekėjais, sužinoti jų nuomonę, poreikius ir pageidavimus, bei pagerinti savo turinį ir paslaugas. Šiame straipsnyje mes jums parodysime, kaip lengvai ir greitai sukurti ir naudoti Facebook apklausas savo puslapyje, istorijoje ar grupėje. Taip pat mes pasidalinsime kai kuriais patarimais, kaip padaryti jūsų apklausas įdomias, įtraukiančias ir naudingas.




facebook apklausa



Kas yra Facebook apklausos ir kam jos saias




Facebook apklausos yra trumpi klausimai, kuriuos galite užduoti savo sekėjams ar grupės nariams, ir gauti jų atsakymus realiu laiku. Jūs galite pasirinkti, kiek variantų pateikti atsakyti, kada baigiasi jūsų apklausa, ar rodyti rezultatus visiems ar tik sau. Jūs taip pat galite pridėti nuotraukas ar vaizdo įrašus prie savo klausimo ar atsakymų.


Facebook apklausų tipai ir funkcijos




Yra trys pagrindiniai būdai sukurti Facebook apklausas:


  • Apklausa savo puslapyje. Tai leidžia jums užduoti klausimą savo puslapio sekėjams, kurie gali atsakyti tiesiai iš jūsų naujienų srauto. Jūs galite pasirinkti tarp dviejų atsakymų variantų, kurie gali būti tekstiniai ar vaizdiniai. Jūs taip pat galite nustatyti, kada norite baigti savo apklausą (nuo vienos dienos iki vienerių metų).



  • Apklausa savo histórico. Tai leidž i jums užduoti klausimą savo istorijos sekėjams, kurie gali atsakyti peržiūrėdami jūsų istoriją. Jūs galite pasirinkti tarp dviejų ar daugiau atsakymų variantų, kurie gali buti tik tekstiniai. Jūs taip pat galite nustatyti, kada norite baigti savo apklausą (nuo vienos valandos iki vienos savaitės).



  • Apklausa savo grupėje. Tai leidžia jums užduoti klausimą savo grupės nariams, kurie gali atsakyti tiesiai iš jūsų grupės puslapio. Jūs galite pasirinkti tarp dviejų ar daugiau atsakymų variantų, kurie gali buti tekstiniai ar vaizdiniai.Jūs taip pat galite nustatyti, kada norite baigti savo apklausą (nuo vienos dienos iki vienerių metų), ar leisti nariams pridėti savo variantus, ar rodyti rezultatus visiems ar tik sau.



Kiekvienas apklausos tipas turi savo privalumų ir trūkumų, priklausomai nuo jūsų tikslo ir auditijos. Pavyzdžiui, apklausa savo puslapyje gali pasiekti daugiau žmonių, bet apklausa savo grupėje gali sukelti daugiau diskusijų ir bendravimo. Apklausa savo istorijoje gali buti labiau spontaniška ir asmeniška, bet apklausa savo puslapyje ar grupėje gali buti labiau detalizuota ir informatyvi.


Facebook apklausų privalumai ir trūkumai




Facebook apklausos yra naudingas įrankis, kuris gali padėti jums:


  • Susisiekti su savo sekėjais ar grupės nariais. Apklausos yra būdas parodyti, kad jums rūpi jų nuomonė ir kad jūs norite su jais bendrauti. Apklausos taip pat gali padidinti jūsų puslapio, istorijos ar grupės aktyvumą ir matomumą.



  • Sužinoti jų poreikius ir pageidavimus. Apklausos yra būdas išsiaiškinti, kas domina jūsų auditoriją, ko ji ieško ir ko ji nori. Apklausos taip pat gali padėti jums atrasti naujas idėjas ar tendencijas.



  • Pagerinti savo turinį ir paslaugas. Apklausos yra būdas gauti grįžtamąjį ryšį apie jūsų darbą, produk tus ar pasiūlymus, ir padaryti juos patrauklesniais, naudingesniais ir kokybiškesniais. Apklausos taip pat gali padėti jums išmatuoti jūsų sekėjų ar grupės narių pasitenkinimą ir lojalumą.



Tačiau Facebook apklausos taip pat turi kai kurių trūkumų, kuriuos reikia žinoti ir atsižvelgti:


  • Ne visi jūsų sekėjai ar grupės nariai gali dalyvauti apklausoje. Apklausos gali buti praleistos, ignoruotos ar pamirštamos, jei jūsų sekėjai ar grupės nariai nėra pakankamai suinteresuoti, užimti ar neturi laiko. Apklausos taip pat gali buti nepastebėtos, jei jūsų puslapis, istorija ar grupė nėra dažnai lankomi ar matomi.



  • Apklausų atsakymai gali būti nepatikimi ar netiksli. Apklausos gali buti atsakytos skubotai, neapgalvotai ar neteisingai, jei jūsų sekėjai ar grupės nariai nesupranta klausimo, nemato visų variantų, nepaiso instrukcijų ar tiesiog spėlioja. Apklausos taip pat gali buti paveiktos jūsų sekėjų ar grupės narių nuotaikos, emocijų, asmeninių nuostatų ar kitų veiksnių.



  • Apklausų rezultatai gali būti nepakankami ar clearspindintys visos auditórios. Apklausos gali buti atstovaujančios tik nedideliam jūsų sekėjų ar grupės narių skaičiui, kuris gali buti nereprezentatyvus ar netipinis. Apklausos taip pat gali buti nepakankamai issamios ar isanalizuotos, jei jūs negaunate pakankamai duomenų ar nežinote, kaip juos interpretuoti.



Todėl svarbu sukurti ir naudoti Facebook apklausas atidžiai ir protingai, kad galėtumėte pasiekti geriausių rezultatų.


Kaip sukurti Facebook apklausą savo puslapyje




Jei norite sukurti Facebook apklausą savo puslapyje, sekite šiuos žingsnius:


Žingsnis po žingsnio instrukcija




  • Eikite į savo puslapio puslapį ir pasirinkite Naujienas srautas.



  • Pasirinkita Pridėti nuotrauką / vaizdo įrašą ir pasirinkite Apklausa.



  • Parašykite savo klausimą į Kas tau galvoje? laukelį.



  • Pridėkite du variantus atsakyti į Pridėti variantą laukelius. Jūs galite pridėti nuotraukas ar vaizdo įrašus prie savo variantų spustelėdami Pridėti nuotrauką arba Pridėti vaizdo įrašą mygtukus.



  • Nustatyk ite, kada norite baigti savo apklausą pasirinkdami Apklausos trukmė ir pasirinkdami laiką nuo vienos dienos iki vienerių metų.



  • Pasirinkite, ar norite rodyti rezultatus visiems ar tik sau spustelėdami Rodyti rezultatus ir pasirinkdami Viešai arba tik man.



  • Spustelėkite Paskelbti, kad pradėtumėte savo apklausą.



Pavyzdys ir patarimai




Štai pavyzdys, kaip atrodo Facebook apklausa savo puslapyje:


Štai kai kurie patarimai, kaip sukurti geresnes Facebook apklausas savo puslapyje:


  • Sukurkite trumpus ir aiškius klausimus ir variantus. Jūsų sekėjai neturėtų sunkiai suprasti, ką jūs klausiate ar siūlote. Jūsų klausimai ir variantai turėtų buti tiesioginiai, konkretūs ir nedviprasmiški.



  • Sukurkite įdomius ir aktualius klausimus ir variantus. Jūsų sekėjai turėtų jausti, kad jūsų apklausa yra svarbi, naudinga ar prasminga jiems. Jūsų klausimai ir variantai turėtų buti susiję su jūsų puslapio tema, turiniu ar paslaugomis, ir atspindėti jūsų sekėjų interesus, poreikius ar pageidavimus.



  • Sukurkite įtraukiančius ir kūrybiškus klausimus ir variantus. Jūsų sekėjai turėtų norėti dalyvauti jūsų apklausoje ir pasidalinti savo nuomone. Jūsų klausimai ir variantai turėtų buti ne tik informatyvūs, bet ir įdomūs, linksni ar provokuojantys. Jūs taip pat galite naudoti nuotraukas ar vaizdo įrašus, kad padarytumėte jūsų apklausą vizualiai patrauklesne.



Kaip sukurti Facebook apklausą savo istorijoje




Jei norite sukurti Facebook apklausą savo istorijoje, sekite šiuos žingsnius:


Žingsnis po žingsnio instrukcija




  • Eikite į savo istorijos puslapį ir pasirinkite Pridėti į istoriją.



  • Pasirinkite nuotrauką ar vaizdo įrašą, kurį norite naudoti kaip fono savo apklausai, arba tiesiog nufotografuokite ar nufilmuokite kažką naujo.



  • paspausquita Stikeriai ikoną ir pasirinkite Apklausa.



  • Parašykite savo klausimą į Kas tau galvoje? laukelį.



  • Pridėkite du ar daugiau variantus atsakyti į Pridėti variantą laukelius. Jūs galite pridėti tik teksto variantus.



  • Nustatykite kada norite baigti savo apklausą pasirinkdami Apklausos trukmė ir pasirinkdami laiką nuo vienos valandos iki vienos savaitės.



  • paspausquita Baigti, kad pridėtumėte savo apklausą prie savo istorijos.



Pavyzdys ir patarimai




Štai pavyzdys, kaip atrodo Facebook apklausa savo istorijoje:


Štai kai kurie patarimai, kaip sukurti geresnes Facebook apklausas savo istorijoje:


  • Suderinkite savo klausimą ir variantus su jūsų fono nuotrauka ar vaizdo įrašu. Jūsų sekėjai turėtų matyti, kad jūsų apklausa yra susijusi su jūsų históricos turiniu ir kad jūs ne tik užduodate atsitiktinį klausimą. Jūsų klausimas ir variantai turėtų buti tinkami, įkvepiantys ar humoristiniai, priklausomai nuo jūsų fono nuotraukos ar vaizdo įrašo.



  • Sukurkite trumpus ir paprastus klausimus ir variantus. Jūsų sekėjai neturėtų praleisti daug laiko skaitant ar atsakydami į jūsų apklausą. Jūsų klausimas ir variantai turėtų būti lengvai suprantami ir greitai pasirenkami. Jūs taip pat turėtumėte vengti per daug specifinių ar sudėtingų klausimų ar variantų, kurie gali buti nežinomi ar nesuprantami jūsų sekėjams.



  • Sukurkite asmeniškus ir draugiškus klausimus ir variantus. Jūsų sekėjai turėtų jausti, kad jūs užduodate klausimą tiesiai jiems ir kad jums rūpi jų atsakymas. Jūsų klausimas ir variantai turėtų būti kreipiantys, šilti ar linksmi, priklausomai nuo jūsų tono históricos. Jūs taip pat galite naudoti žodžius kaip "tu", "man", "mes" ar "mums", kad padarytumėte jūsų apklausą labiau konversacinę.



Kaip sukurti Facebook apklausą savo grupėje




Jei norite sukurti Facebook apklausą savo grupėje, sekite šiuos žingsnius:


Žingsnis po žingsnio instrukcija




  • Eikite į savo grupės puslapį ir pasirinkite Pridėti pranešimą.



  • Pasirinkita Apklausa iš meniu.



  • Parašykite savo klausimą į Kas tau galvoje? laukelį.



  • Pridėkite du ar daugiau variantus atsakyti į Pridėti variantą laukelius. Jūs galite pridėti nuotraukas ar vaizdo įrašus prie savo variantų spustelėdami Pridėti nuotrauką arba Prid ėti vaizdo įrašą mygtukus.



  • Nustatykite, kada norite baigti savo apklausą pasirinkdami Apklausos trukmė ir pasirinkdami laiką nuo vienos dienos iki vienerių metų.



  • Pasirinkite, ar norite leisti grupės nariams pridėti savo variantus spustelėdami Leisti pridėti variantus ir pasirinkdami taip arba ne.



  • Pasirinkite, ar norite rodyti rezultatus visiems ar tik sau spustelėdami Rodyti rezultatus ir pasirinkdami Viešai arba tik man.



  • Spustelėkite Paskelbti, kad pradėtumėte savo apklausą.



Pavyzdys ir patarimai




Štai pavyzdys, kaip atrodo Facebook apklausa savo grupėje:


Štai kai kurie patarimai, kaip sukurti geresnes Facebook apklausas savo grupėje:


  • Sukurkite tinkamus ir reikšmingus klausimus ir variantus. Jūsų grupės nariai turėtų jausti, kad jūsų apklausa yra susijusi su jūsų grupės tema, tikslu ar vertybėmis. Jūsų klausimai ir variantai turėtų buti pritaikyti jūsų grupės narių poreikiams, pageidavimams ar problemoms.



  • Sukurkite dialogo ir bendruomenės jausmą klausimais ir variantais. Jūsų grupės nariai turėtų norėti dalyvauti jūsų apklausoje ir pasidalinti savo nuomone su kitais. Jūsų klausimai ir variantai turėtų buti skatinantys, diskutuojantys ar bendradarbiaujantys. Jūs taip pat galite leisti grupės nariams pridėti savo variantus, kad padidintumėte jų įsitraukimą ir įvairovę.



  • Sukurkite kokybiškus ir patikimus klausimus ir variantus. Jūsų grupės nariai turėtų pasitikėti jūsų apklausa ir jos rezultatais. Jūsų klausimai ir variantai turėtų būti tikslūs, objektyvūs ir neprieštaringi. Jūs taip pat turėtumėte vengti klausimų ar variantų, kurie gali buti laikomi kaip reklama, manipuliavimas ar netinkamas turinys.



Kaip analizuoti ir panaudoti Facebook apklausų rezultatus




Jei norite analizuoti ir panaudoti Facebook apklausų rezultatus, sekite šiuos žingsnius:


Kaip peržiūrėti ir dalintis apklausų atsakymais




Jei norite peržiūrėti ir dalintis apklausų atsakymais, eikite į savo puslapio, istorijos ar grupės puslapį, kur sukūrėte apklausą, ir paspauskite ant apklausos. Jūs mat ysite apklausos rezultatus, kuriuose rodoma, kiek žmonių atsakė į jūsų klausimą ir kiek procentų balsavo už kiekvieną variantą. Jūs taip pat galite matyti, kas balsavo už kiekvieną variantą, jei pasirinkote rodyti rezultatus viešai. Jei norite dalintis apklausos rezultatais su kitais, galite nukopijuoti apklausos nuorodą arba paspausti Dalintis ir pasirinkti, kur norite dalintis.


Kaip išsiaiškinti savo auditijos poreikius ir nuomonę




Jei norite išsiaiškinti savo auditijos poreikius ir nuomonę, turėtumėte atkreipti dėmesį į šiuos veiksnius:


  • Apklausų atsakymų skaičius ir procentai. Tai parodo, kiek jūsų sekėjų ar grupės narių yra suinteresuoti jūsų apklausa ir kiek jie linkę atsakyti į jūsų klausimą. Tai taip pat parodo, kuris variantas yra labiausiai populiarus ar pageidaujamas jūsų auditijos.



  • Apklausų atsakymų pasiskirtymas ir tendencijos. Tai parodo, kaip jūsų sekėjų ar grupės narių nuomonė ar poreikiai skiriasi pagal jų lytį, amžių, vietovę, pomėgius ar kitus demografinius ar psichografinius duomenis. Tai taip pat parodo, kaip jūsų sekėjų ar grupės narių nuomonė ar poreikiai keičiasi laikui bėgant ar priklausomai nuo jūsų turinio ar paslaugų.



  • Apklausų atsakymų comentários sobre discos. Tai parodo, ką jūsų sekėjai ar grupės nariai galvoja apie jūsų apklausą, klausimą ar variantus. Tai taip pat parodo, kaip jie bendrauja tarpusavyje ir su jumis apie jūsų apklausą. Jūs galite gauti daugiau informacijos, įžvalgų ar pasiūlymų iš jūsų sekėjų ar grupės narių comentarų ir diskusijų.



Turėdami šią informaciją, galite geriau suprasti savo auditijos poreikius ir nuomonę, ir pritaikyti savo turinį ir paslaugas pagal juos.


Kaip pagerinti savo turinį ir paslaugas pagal apklausų duomenis




Jei norite pagerinti savo turinį ir paslaugas pagal apklausų duomenis, turėtumėte imtis šių veiksmų:


  • Palyginkite savo apklausų rezultatus su jūsų tikslais ir lūkesčiais. Tai padės jums nustatyti, ar jūs pasiekiate savo tikslus ir ar jūs tenkinate savo sekėjų ar grupės narių lūkesčius. Jei ne, tai reikš, kad turite keisti kažką savo turinyje ar paslauguse.



  • Išnagrinėkite savo apklausų rezultatus ir suraskite galimus patobulinimus ar sprendimus. Tai padės jums išsiaiškinti, kas veikia gerai ir kas ne, ir kaip galite pagerinti savo turinį ar paslaugas.Jūs galite ieškoti tendencijų, saia, problemų ar galimybių, kurie gali buti naudingi jūsų tobulėjimui.



  • Pritaikykite savo turinį ir paslaugas pagal savo apklausų rezultatus. Tai padės jums padidinti savo sekėjų ar grupės narių pasitenkinimą ir lojalumą. Jūs galite keisti savo turinio temą, stilių, formatą ar kokybę, arba savo paslaugų kainą, kokybę, pristatymą ar garantiją, kad atitiktų jūsų sekėjų ar grupės narių poreikius ir pageidavimus.



Turėdami šiuos veiksmus, galite pagerinti savo turinį ir paslaugas pagal apklausų duomenis, ir padaryti juos patrauklesniais, naudingesniais ir kokybiškesniais.


Išvados ir FAQ




Apklausos yra puikus būdas susisiekti su savo sekėjais, sužinoti jų nuomonę, poreikius ir pageidavimus, bei pagerinti savo turinį ir paslaugas. Mes jums parodėme, kaip lengvai ir greitai sukurti ir naudoti Facebook apklausas savo puslapyje, istorijoje ar grupėje. Taip pat mes pasidalinome kai kuriais patarimais, kaip padaryti jūsų apklausas įdomias, įtraukiančias ir naudingas. Mes taip pat parodėme, kaip analizuoti ir panaudoti Facebook apklausų rezultatus, kad galėtumėte geriau suprasti savo auditiją ir pritaikyti savo turinį ir paslaugas pagal ją.


Tikiuosi, kad šis straipsnis buvo naudingas ir informatyvus. Jei turite kokių nors klausimų ar komentarų apie Facebook apklausas, prašome parašyti juos žemiau. Mes mielai atsakysime į juos. Ačiū už jūsų dėmesį!


Perguntas frequentes




  • Kaip pašalinti Facebook apklausą?



Jei norite pašalinti Facebook apklausą, eikite į savo puslapio, históricos ar grupės puslapį, kur sukūrėte apklausą, ir paspauskite ant apklausos. Tada paspauskite ... ikoną ir pasirinkite Ištrinti. Patvirtinkite savo pasirinkimą spustelėdami Ištrinti vėl.


  • Kaip redaguoti Facebook apklausą?



Jei norite redaguoti Facebook apklausą, eikite į savo puslapio ar grupės puslapį, kur sukūrėte apklausą, ir paspauskite ant apklausos. Tada paspauskite ... ikoną ir pasirinkite Redaguoti. Galite keisti savo klausimą, variantus, trukmę ar kitus nustatymus. Kai baigsite redaguoti, spustelėkite Atnaujinti, kad išsaug otumėte savo apklausą.


Atkreipkite dėmesį, kad jūs negalite redaguoti Facebook apklausos savo istorijoje.


  • Kaip padaryti Facebook apklausą anonimine?



Jei norite padaryti Facebook apklausą anonimine, eikite į savo puslapio ar grupės puslapį, kur sukūrėte apklausą, ir paspauskite ant apklausos. Tada paspauskite ... ikoną ir pasirinkite Redaguoti. Tada paspauskite Rodyti rezultatus ir pasirinkite tik man. Tai reiškia, kad tik jūs galėsite matyti, kas balsavo už kiekvieną variantą.


Atkreipkite dėmesį, kad jūs negalite padaryti Facebook apklausos anonimine savo istorijoje.


  • Kaip pridėti daugiau nei du variantus atsakyti į Facebook apklausą?



Eu não sei o que você gostaria de saber sobre as variantes de contato e o aplicativo Facebook, mas também o histórico do grupo. Jūs negalite pridėti daugiau nei du variantus atsakyti į Facebook apklausą savo puslapyje. Kai sukuriate apklausą savo istorijoje ar grupėje, galite pridėti daugiau variantų spustelėdami Pridėti variantą ir parašydami savo variantą. Jūs galite pridėti iki 10 variantų atsakyti į jūsų klausimą.


  • Kaip gauti daugiau atsakymų į Facebook apklausą?



Jei norite gauti daugiau atsakymų į Facebook apklausą, turėtumėte laikytis šių recomendacijų:


  • Pasirinkite tinkamą laiką ir trukmę savo apklausai. Jūs turėtumėte sukurti ir paskelbti savo apklausą tada, kai jūsų sekėjai ar grupės nariai yra aktyviausi ir labiausiai linkę dalyvauti. Jūs taip pat turėtumėte nustatyti optimizeią trukmę savo apklausai, kad ji nebūtų per trumpa ar per ilga. Paprastai rekomenduojama nustatyti trukmę nuo vienos dienos iki vienos savaitės.



  • Paskatinkite savo sekėjus ar grupės narius dalyvauti savo apklausoje. Jūs turėtumėte parodyti, kad jums rūpi jų nuomonė ir kad jūs vertinate jų atsakymus.Jūs taip pat turėtumėte pateikti aiškius ir lengvus instrukcijas, kaip dalyvauti jūsų apklausoje. Jūs galite naudoti skatinančius žodžius, ženklus ar emotikon us, kad padidintumėte jų motyvaciją ir entuziazmą.



  • Dalinkitės savo apklausa su kitais kanalais ar platformomis. Jūs turėtumėte platinti savo apklausą kuo plačiau, kad pasiektumėte daugiau potencialių dalyvių. Jūs galite dalintis savo apklausa su kitais Facebook puslapiais, grupėmis, istorijomis ar asmeniniais profiliais, arba su kitomis socialinėmis medijomis, tinklaraščiais, el. paštu ar kitomis priemonėmis.



Turėdami šias rekomendacijas, galite gauti daugiau atsakymų į jusų Facebook apklausą, ir padaryti ją sėkmingesnę ir efektyvesnę. 0517a86e26


1 view0 comments

Recent Posts

See All

Quebra-cabeça combinar

Jogo de quebra-cabeça: uma maneira divertida e desafiadora de treinar seu cérebro Você adora jogar jogos que testam sua acuidade mental, de quebra-cabeças a cartas, palavras, lógica e matemática? Ness

bottom of page